Dirk Jan van Heiningen

XLPRO Sportclub25 jaar werkzaam als personal trainer, groepsfitnessdocent en leefstijlcoach. Dirk Jan staat bekend als een creatieve en bevlogen beweegprofessional. Een allround vakexpert en specialist in groepsfitness en personal training. Vanaf 1996 actief in de (internationale) fitnessbranche en het (commerciële) bewegingsonderwijs.

Dirk Jan is docent bewegingsonderwijs (Calo, 2001) en vakexpert bewegen & leefstijl bij Onderwijsroute 10-14. In 2009 startte hij met Esther met XLPRO. Zijn rijke ervaring, grote netwerk en oprechte betrokkenheid maken hem uniek als docent en trainer.

Als leercoach heeft hij in de loop der jaren héél veel professionals op mogen leiden tot een succesvolle carrière. Vijftien jaar lang was hij werkzaam in het MBO bij de opleidingen sport & bewegen van het Deltion College en het Drenthe College. Ook was hij was voorzitter van de landelijke MBO Kenniskring SBG. Dirk Jan is gekwalificeerd NL Actief Fitness Trainer, personal trainer en groepslesinstructeur. Hij was ook opleider en examinator A en B voor NL Actief.

Als presenter gaf hij talloze opleidingen, workshops en workouts in binnen en buitenland. Bij diverse (inter)nationale organisaties. Hij presenteerde jarenlang op alle toonaangevende fitnessconventies in Nederland en ook ver daarbuiten.

Als kernteamlid en examinator van de opleidingsinstanties AALO, ClubJoy en Start2Move produceerde hij verschillende programma’s en opleidingen. Hij was mastertrainer en choreograaf van de programma’s ClubJoy Power en ClubJoy Vitaal. Hij introduceerde Feestyler Fitness in Nederland. Ook was hij online Virtufit presenter en hoofdredacteur van het magazine XL Instructor. Nu presenteert hij vaak online voor bijvoorbeeld FitSnacks.TV.