Psycho Motorische Therapie
Bij vLOT PMT kunt u terecht voor dé therapie die bewegen als middel gebruikt: Psychomotorische Therapie, afgekort PMT. Via PMT bieden wij iedereen die vastgelopen is de kans om weer vooruit te komen, zowel fysiek als mentaal. Juist als het even niet vlot, is in beweging komen belangrijk: bewegen geeft inzichten, oefenmogelijkheden en kracht. Benieuwd of Psychomotorische Therapie u kan helpen?
Psychomotorische therapie, afgekort PMT, is een ervaringsgerichte therapie waarbij het voornamelijk gaat om doen. Door te doen wordt het ervaren  en ontdekken van gedrag, gedachten en gevoel gestimuleerd. Ook biedt doen de kans om met gedrag, gedachten en gevoel te oefenen en experimenteren. Er wordt een relatie gelegd tussen datgene wat u ervaart in de psychomotorische therapie en uw dagelijks leven.
Veel mentale klachten kunnen fysieke gevolgen hebben en veel fysieke klachten kunnen mentale gevolgen hebben. PMT maakt gebruik van bewegingsvormen, zoals sport en spelsituaties, en lichaamsgerichte technieken, zoals ontspanningsoefeningen. PMT is geschikt voor alle leeftijdscategorieën: kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Het wordt aangeboden in groepen en individueel.
Mijn naam is Lotte Busscher, ik ben een energieke, innovatieve psychomotorisch therapeut met ervaring binnen de revalidatie, re-integratie en psychische geneeskunde. Mijn manier van contact maken laat zich typeren als transparant, empathisch en duidelijk. Ik communiceer op een open en gelijkwaardig niveau: betrouwbaarheid vind ik zeer belangrijk. Ik heb een scherp waarnemingsvermogen en, zeker niet onbelangrijk, ik beschik over een gezonde dosis humor.