Over ons

XLPRO Sportclub

Onze slogan is: XLPRO Beweegt Mensen!

Regelmatig bewegen werkt positief op zowel fysiek-, mentaal- als sociaal vlak. Volgens ons is een mens gemaakt om te bewegen! Het is van levensbelang en het voorkomt veel problemen.

Regelmatige beweging draagt in ieder geval bij aan blijvende fitheid. Maar velen vinden het lastig om goede keuzes te maken ten aanzien van een gezonde en actieve leefstijl. XLPRO staat voor eXpertise en PROfessionaliteit in de begeleiding naar een gezonde Leefstijl.

Wij kiezen er voor om kleinschalig, laagdrempelig en persoonlijk te werken. We specialiseren ons daarom in small group fitness, personal training én leefstijlcoaching. Onze visie op bewegen en een gezonde leefstijl komt sinds 2009 tot uiting in onze sportclub. Centraal in Stadshagen (Zwolle) gevestigd. In kleine groepen (of individueel) kun je daar trainen met een vaste trainer. Samen sporten is leuker dan alleen en het biedt een stok achter de deur. “Clubgevoel” is voor ons belangrijk. Onze leden zijn ons “team”. T.E.A.M. = Together Everybody Achieves More.

Dirk Jan van Heiningen

XLPRO SportclubAls bewegingsexpert veelvoudig gecertificeerd. Sinds 1996 werkzaam in de (inter)nationale fitness- en sportbranche. Vanaf 2009 actief met XLPRO als ondernemer, personal trainer, groepsfitness docent en leercoach.

“Sport, beweging en gezondheid is voor mij meer dan alleen ‘werk’. Het is een levensinvulling. Ik ben een beweger in hart en nieren. Dit is geboren uit de overtuiging en ervaring dat een gezonde leefstijl bijdraagt aan mentaal- en fysiek welzijn. Mijn ervaringen, kennis en kunde deel ik graag met anderen.”

Dirk Jan is docent Bewegingsonderwijs (1e graad, Calo, 2001) en regisseur/vakexpert/coach bij Onderwijsroute 10-14 (Openbaar Onderwijs Zwolle). Hij is 15 jaar werkzaam geweest als vakdocent en teamdeskundige passend onderwijs bij opleidingen Sport & Bewegen van het Drenthe- en Deltion College (MBO 3 en 4). Vakspecialisaties: SBG en de keuzedelen Fitness Trainer A+B en Groepsfitness Trainer. Hij was voorzitter van de MBO kenniskring SBG (Sport, Bewegen en Gezondheid ’15-’17) en tien jaar lang NLAcief (voorheen Fit!Vak) examinator A & B.

Als health & fitness presenter heeft Dirk Jan talloze opleidingen, workshops en workouts in binnen- en buitenland gegeven voor diverse organisaties. Zodoende heeft hij heel veel mensen mogen opleiden naar een succesvolle carrière in de sport- en fitnessmarkt. Hij was kernteam lid, mastertrainer, choreograaf (ClubPower® en ClubVitaal®) en examinator van opleidingsinstanties AALO (’00 -’09), Start2Move (’12-’14’) en ClubJoy Groepslesconcepten (’02-’11). Als opleidingsontwikkelaar produceerde hij verschillende opleidingen: de AALO Voeding Docent, de AALO Bodyshape Docent & Master, de AALO Fitness Level 2 en de Start2Move Bootcamp Trainer. Hij presenteerde zodoende jarenlang op alle toonaangevende fitnessconventies in Nederland en ook daarbuiten (bijv. België, Slovenië, Duitsland, Denemarken, Rusland, Oekraïne en Kazachstan). In 2008 introduceerde hij Freestyler Fitness in Nederland. Ook was hij (online) Virtufit presenter en hoofdredacteur van het magazine XL Instructor.

Zijn rijke ervaring, grote netwerk en oprechte betrokkenheid maken hem uniek als trainer en coach. Zwolle en omgeving kent Dirk Jan als een creatieve en bevlogen beweegprofessional die zich continue inzet om mensen in beweging te krijgen. Veel clubleden, (top)sporters, (startende) collega’s en stagiaires zijn door hem op het goede spoor gezet.

“In 2009 zijn Esther en ik met XLPRO Sportclub gestart. Vanuit onze gezamenlijke passie voor beweging en een gezonde levensstijl. XLPRO is een unieke plek om in beweging te komen en waar je jezelf mag zijn. Ik ben hier dagelijks met heel veel plezier en bevlogenheid actief. Coachen en begeleiden is dankbaar werk. Kleinschaligheid, persoonsgericht werken en op maat oplossingen bieden is ons streven. Ik zoek daarom steeds naar verbinding. Écht contact maken met leden. Bij voorkeur train ik daarom met individuen, koppels of in kleine groepen. Op een prettige manier, resultaatgericht, de gestelde doelen behalen!

Esther van Heiningen-Muijskens

XLPRO SportclubGeaccrediteerd Leefstijlcoach, groepslesdocent en personal trainer. Sinds 2006 actief in de fitnessbranche en startte in 2009 XLPRO op. Coacht mensen in hun gedragspatronen met betrekking tot beweging en voeding. 

“Ik heb mijn post-HBO opleiding tot Leefstijlcoach gevolgd aan de Academie voor Leefstijl en Gezondheid. Als gediplomeerd Leefstijlcoach en Personal Trainer begeleid ik mensen op het gebied van voeding en beweging door middel van personal training en individuele coachtrajecten.”

Esther is een sprankelend en authentiek persoon. Moeder van 3 zonen en sinds 2003 getrouwd met Dirk Jan. Al jaren lang coacht en begeleidt ze mensen naar een gezondere leefstijl. Na haar studies Middelbare Hotelschool en HBO Marketing & Management werkte ze een aantal jaren als intercedent in de detacheringsbranche. Nooit voelde ze zichzelf daar helemaal op haar plek. Haar liefde voor bewegen en haar passie voor koken en gezonde voeding kwamen samen toen ze er voor koos het roer om te gooien. Ze schoolde zich om tot Gewichtsconsulent en AALO Allround Docent (Aerobic, Step, Fitness en Bodyshape). Zo was ze werkzaam als e-coach voor de AALO thuisstudie tot Voeding Docent én werkte ze parttime bij verschillende fitnesscentra in Zwolle en omgeving als (groeps)fitness instructeur. Inmiddels is ze ook NISB BeweegKuur-, ClubJoy-, Freestyler- en EHBO gecertificeerd. In 2009 startte ze, samen met Dirk Jan, XLPRO op. Esther coördineert het backoffice en werkt als groepsfitness docent, personal trainer en leefstijlcoach. In 2014 rondde ze haar post-HBO opleiding tot Leefstijlcoach (Academie voor Leefstijl en Gezondheid) af. Waardoor ze zichzelf geaccrediteerd Leefstijlcoach mag noemen. De combinatie van moederschap, ondernemerschap en een gezonde- en actieve leefstijl is een voorbeeld voor veel vrouwen. Esther’s levenservaring, mensenkennis, nuchterheid en oprechte aandacht voor clubleden zorgen voor duurzame gedragsverandering en blijvend resultaat bij hen. Ze weet telkens de juiste snaar bij je te raken. Ze onderscheid zich als coach en trainer door haar methodiek in combinatie met de faciliteiten die XLPRO biedt. Daarnaast werkt ze, wanneer nodig, samen met (fysio)therapeuten en/of (huis)artsen.

“Het is mijn passie om mensen te laten bewegen en zo werkelijk in contact met deelnemers te komen. Zo kan ik hen coachen in de keuzes die zij maken ten aanzien van hun leefpatronen. Daardoor boeken zij successen in hun gezondheid. Voor hen van betekenis zijn is dankbaar werk. In 2009 zijn Dirk Jan en ik met onze sportclub XLPRO gestart. Uit onze gezamenlijke passie voor beweging en een gezonde levensstijl is XLPRO ontstaan. Een unieke plek om in beweging te komen en waar je jezelf mag zijn. Ik ben hier dagelijks met heel veel plezier en bevlogenheid actief als groepsfitness docent, personal trainer en Leefstijlcoach. Coachen en begeleiden is dankbaar werk. Kleinschaligheid, persoonsgericht werken en op maat oplossingen bieden is mijn streven.”

Wil je energieker en actiever zijn? Wil je verantwoord afvallen, op gewicht blijven of juist aankomen? Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste sport- en voedingkeuzes? In alle gevallen ben jij gebaat bij bewezen, wetenschappelijk onderbouwde kennis. Dit geeft houvast en duidelijkheid. En dat kan Esther jou meegeven. Sta je open voor vernieuwing en verandering? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar haar aanpak? Een aanpak waarin bewegen voorop staat en Esther jouw coach en trainer mag zijn? Géén standaard afvalprogramma op een blaadje. Bij Esther ben jijzelf aan zet! Wij nodigen je van harte uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Samen gaan wij jouw leef-, eet- en beweegpatroon stapsgewijs aanpassen. Zo ontwikkel je een leefstijl die je algehele gezondheid kan verbeteren.