XLPRO een familiebedrijf

In het voorjaar van 2009 trokken wij de stoute schoenen aan. In plaats van onze kennis en expertise altijd bij andere fitnessclubs in te zetten, hebben we de deuren van onze eigen sportclub geopend. Een plek waar onze visie op sport, bewegen en gezondheid tot uiting komt. De XLPRO Sportclub!

Inmiddels sporten er wekelijks meer dan 200 clubleden bij XLPRO. En onze zoons Liam, Noah en Finn zijn nu ook actief als gecertificeerd instructeur. Samen met onze  instructeurs én de clubleden vormen wij T.E.A.M. XLPRO. Together Everybody Achieves More!

Esther van Heiningen

Specialist in het begeleiden van senioren, multifunctioneel groepsfitness docent, personal trainer en leefstijlcoach. Gewaardeerd, gekwalificeerd en ervaren. Sinds 2006 actief in de fitnessbranche. Coacht mensen succesvol en duurzaam tot een gezonde leefstijl.

Esther is een sprankelende, authentieke persoonlijkheid. Moeder van 3 zonen en getrouwd met Dirk Jan. Na een loopbaan in de horeca en uitzendbranche schoolde zich om tot Gewichtsconsulent en AALO Allround Docent. Zo kwam de liefde voor bewegen en haar passie voor gezonde voeding samen. Esther werkte bij verschillende fitnesscentra en was e-coach voor de thuisstudie tot AALO Voeding Docent. In 2014 diplomeerde ze aan de post-HBO opleiding tot leefstijlcoach (Academie voor Leefstijl en Gezondheid).

De combinatie van moederschap, ondernemerschap en een actieve leefstijl is een voorbeeld voor velen. Haar levenservaring, mensenkennis, nuchterheid en oprechte aandacht zorgen voor duurzame gedragsverandering en blijvend resultaat. Zij weet de juiste snaar te raken. Wil je energiek en actiever zijn? Wil je verantwoord afvallen, op gewicht blijven of juist aankomen? Bij Esther ben je aan het juiste adres!

Dirk Jan van Heiningen

Initiatiefnemer en ontwikkelaar van XLPRO en EREPS gecertificeerd als Personal Trainer, Group Fitness Instructor en EQF L6 – Graduate Exercise Professional. Een bevlogen en bekwaam allround vakexpert. Sinds 1996 actief in de (inter)nationale fitnessbranche als vakdocent, mastertrainer, presenter, personal trainer en leercoach. Specialist in leefstijl- en bewegingsonderwijs en ook werkzaam als hogeschooldocent (Med.) bij de Calo.  Dirk Jan is is opleider en examinator voor NL Actief.

Als kernteamlid en examinator van de opleidingsinstanties AALO, ClubJoy en Start2Move produceerde hij verschillende programma’s en opleidingen. Hij was mastertrainer en choreograaf van ClubJoy Power en ClubJoy Vitaal en introduceerde Feestyler Fitness in Nederland. Ook was hij hoofdredacteur van XL Instructor magazine en online presenter voor Virtufit en FitSnacks.TV. Vijftien jaar lang werkte hij als docent in het MBO bij opleidingen Sport & Bewegen. Hij was voorzitter van de landelijke MBO Kenniskring SBG en verbonden aan Onderwijsroute 10-14 als vakexpert leefstijl & bewegen.

Dirk Jan gaf talloze opleidingen, workshops en workouts in binnen- en buitenland. Hij presenteerde jarenlang op de toonaangevende fitnessconventies in Europa (en daarbuiten). Hij heeft héél veel beweegprofessionals mogen opleiden en sporters mogen inspireren. Zijn rijke ervaring, vakkennis en grote netwerk maken hem uniek als trainer en leercoach. Mag hij jou ook in beweging brengen?