Esther van Heiningen-Muijskens

XLPRO SportclubGewaardeerd, gekwalificeerd en ervaren. Leefstijlcoach, groepsfitness docent en personal trainer. Sinds 2006 actief in de fitnessbranche. Coacht mensen succesvol en duurzaam tot een gezonde leefstijl.

Esther is een sprankelende, authentieke persoonlijkheid. Moeder van 3 zonen en getrouwd met Dirk Jan. De liefde voor bewegen en haar passie voor gezonde voeding kwamen samen toen ze er voor koos haar roer om te gooien. Na een loopbaan in de horeca en uitzendbranche schoolde zich om tot Gewichtsconsulent en AALO Allround Docent.

Esther werkte parttime bij verschillende fitnesscentra en was werkzaam als e-coach voor de thuisstudie tot AALO Voeding Docent. In 2014 diplomeerde ze aan de post-HBO opleiding tot leefstijlcoach (Academie voor Leefstijl en Gezondheid).

In 2009 zijn Dirk Jan en Esther gestart met XLPRO. De combinatie van moederschap, ondernemerschap en een actieve leefstijl is een voorbeeld voor velen. Haar levenservaring, mensenkennis, nuchterheid en oprechte aandacht zorgen voor duurzame gedragsverandering en blijvend resultaat. Zij weet de juiste snaar te raken. Wil je energiek en actiever zijn? Wil je verantwoord afvallen, op gewicht blijven of juist aankomen? Bij Esther ben je aan het juiste adres!

Dirk Jan van Heiningen

XLPRO SportclubEen bevlogen en bekwaam allround vakexpert. Sinds 1996 actief in de (inter)nationale fitnessbranche als vakdocent, mastertrainer, fitness presenter, personal trainer en leercoach. Specialist in leefstijl- en bewegingsonderwijs (Calo) en werkzaam als hogeschooldocent bij de Calo-Ad-Sport.

Dirk is de initiatiefnemer van XLPRO. Zijn rijke ervaring, vakkennis en grote netwerk maken hem uniek als trainer, leercoach en vakdocent. Met meer dan 25 jaar fitness ervaring, heeft hij héél veel sport- en beweegprofessionals op mogen leiden tot een succesvolle carrière. En nog veel meer mensen mogen inspireren tot een gezonde- en actieve leefstijl.

Dirk Jan gaf talloze opleidingen, workshops en workouts in binnen en buitenland. Hij presenteerde jarenlang voor verschillende vakorganisaties op de toonaangevendste fitnessconventies in heel Europa (en daarbuiten). Hij is EREPS gecertificeerd als Personal Trainer, Group Fitness Instructor en EQF L6 – Graduate Exercise Professional. Ook is hij NL Actief opleider en examinator.

Als kernteamlid en examinator van de opleidingsinstanties AALO, ClubJoy en Start2Move produceerde hij verschillende programma’s en opleidingen. Hij was mastertrainer en choreograaf van de programma’s ClubJoy Power en ClubJoy Vitaal en introduceerde Feestyler Fitness in Nederland. Ook was hij hoofdredacteur van het magazine XL Instructor en online presenter voor Virtufit en FitSnacks.TV.

Vijftien jaar lang was hij werkzaam in het MBO bij de opleidingen sport & bewegen van het Deltion College en het Drenthe College. Ook was hij was voorzitter van de landelijke MBO Kenniskring SBG  en als vakexpert leefstijl & bewegen verbonden aan Onderwijsroute 10-14.