Esther van Heiningen-Muijskens

XLPRO SportclubGewaardeerd, gekwalificeerd en ervaren. Leefstijlcoach, groepsfitness docent en personal trainer. Sinds 2006 actief in de fitnessbranche. Coacht mensen succesvol en duurzaam tot een gezonde leefstijl.

Esther is een sprankelende, authentieke persoonlijkheid. Moeder van 3 zonen en getrouwd met Dirk Jan. De liefde voor bewegen en haar passie voor gezonde voeding kwamen samen toen ze er voor koos haar roer om te gooien. Na een loopbaan in de horeca en uitzendbranche schoolde zich om tot Gewichtsconsulent en AALO Allround Docent.

Esther werkte bij verschillende fitnesscentra en was ook werkzaam als e-coach voor de thuisstudie tot AALO Voeding Docent. In 2014 diplomeerde ze aan de post-HBO opleiding tot leefstijlcoach (Academie voor Leefstijl en Gezondheid).

In 2009 zijn Dirk Jan en Esther gestart met XLPRO. Ze is specialist in het begeleiden van senioren, multifunctioneel groepsfitness docent, personal trainer en leefstijlcoach. De combinatie van moederschap, ondernemerschap en een actieve leefstijl is een voorbeeld voor velen. Haar levenservaring, mensenkennis, nuchterheid en oprechte aandacht zorgen voor duurzame gedragsverandering en blijvend resultaat. Zij weet de juiste snaar te raken. Wil je energiek en actiever zijn? Wil je verantwoord afvallen, op gewicht blijven of juist aankomen? Bij Esther ben je aan het juiste adres!

Dirk Jan van Heiningen

XLPRO SportclubEen bevlogen en bekwaam allround vakexpert. Sinds 1996 actief in de (inter)nationale fitnessbranche als vakdocent, mastertrainer, presenter, personal trainer en leercoach. Specialist in leefstijl- en bewegingsonderwijs en werkzaam als hogeschooldocent (Med.) bij de Calo. Dirk Jan is initiatiefnemer en ontwikkelaar van XLPRO en EREPS gecertificeerd als Personal Trainer, Group Fitness Instructor en EQF L6 – Graduate Exercise Professional. Ook is hij is opleider en examinator voor NL Actief.

Als kernteamlid en examinator van de opleidingsinstanties AALO, ClubJoy en Start2Move produceerde hij verschillende programma’s en opleidingen. Hij was mastertrainer en choreograaf van ClubJoy Power en ClubJoy Vitaal en introduceerde Feestyler Fitness in Nederland. Ook was hij hoofdredacteur van XL Instructor magazine en online presenter voor Virtufit en FitSnacks.TV. Vijftien jaar lang werkte hij als docent in het MBO bij opleidingen Sport & Bewegen. Hij was voorzitter van de landelijke MBO Kenniskring SBG en verbonden aan Onderwijsroute 10-14 als vakexpert leefstijl & bewegen.

Zijn rijke ervaring, vakkennis en grote netwerk maken hem uniek als trainer en leercoach. Dirk Jan gaf talloze opleidingen, workshops en workouts in binnen- en buitenland. Hij presenteerde jarenlang op de toonaangevende fitnessconventies in Europa (en daarbuiten). Hij heeft héél veel beweegprofessionals mogen opleiden en sporters mogen inspireren. Mag hij jou ook in beweging brengen? Dirk Jan helpt je graag op weg!