Esther van Heiningen-Muijskens

XLPRO SportclubGewaard, gekwalificeerd en ervaren. Leefstijlcoach, groepslesdocent en personal trainer. Sinds 2006 actief in de fitnessbranche. Coacht mensen met bewegen en voeding tot een gezonde leefstijl.

Esther is een sprankelende, authentieke persoonlijkheid. Moeder van 3 zonen en getrouwd met Dirk Jan. De liefde voor bewegen en haar passie voor gezonde voeding kwamen samen toen ze koos om het roer om te gooien. Na een loopbaan in de horeca en uitzendbranche schoolde zich om tot Gewichtsconsulent en AALO Allround Docent.

Esther werkte parttime bij verschillende fitnesscentra en was werkzaam als e-coach voor de thuisstudie tot AALO Voeding Docent. In 2014 diplomeerde ze aan de post-HBO opleiding tot leefstijlcoach (Academie voor Leefstijl en Gezondheid).

In 2009 zijn Dirk Jan en Esther samen gestart met XLPRO. De combinatie van moederschap, ondernemerschap en een actieve leefstijl is een voorbeeld voor velen. Haar levenservaring, mensenkennis, nuchterheid en oprechte aandacht zorgen voor duurzame gedragsverandering en blijvend resultaat. Ze weet de juiste snaar te raken. Wil je energieker en actiever zijn? Wil je verantwoord afvallen, op gewicht blijven of juist aankomen? Bij Esther ben je aan het juiste adres!

Dirk Jan van Heiningen

XLPRO SportclubEen bevlogen en ervaren allround vakexpert. Specialist in leefstijl- en bewegingsonderwijs. Docent bewegingsonderwijs (Calo). Werkzaam als hogeschooldocent bij de Calo Ad-Sport. Sinds 1996 actief in de (inter)nationale fitnessbranche als mastertrainer, groepsfitness presenter, personal trainer en leercoach.

Dirk Jan is NL Actief opleider en examinator. Hij gaf talloze opleidingen, workshops en workouts, voor diverse vakorganisaties. Op alle toonaangevende fitnessconventies in Nederland en ver daarbuiten. Zijn rijke ervaring en grote netwerk maken hem uniek als docent en trainer.

Als kernteamlid en examinator van de opleidingsinstanties AALO, ClubJoy en Start2Move produceerde hij verschillende programma’s en opleidingen. Hij was mastertrainer en choreograaf van de programma’s ClubJoy Power en ClubJoy Vitaal. Introduceerde Feestyler Fitness in Nederland. Ook was hij hoofdredacteur van het magazine XL Instructor en online presenter voor Virtufit en FitSnacks.TV.

Vijftien jaar lang was hij werkzaam bij de MBO opleidingen sport & bewegen van het Deltion College en het Drenthe College. Ook was hij was voorzitter van de landelijke MBO Kenniskring SBG. Als vakexpert leefstijl & bewegen is hij betrokken bij het vernieuwende onderwijsconcept Onderwijsroute 10-14. Als leercoach heeft hij al héél veel professionals op mogen leiden tot een succesvolle carrière.