Esther van Heiningen-Muijskens

XLPRO SportclubErvaren en gediplomeerde Leefstijlcoach, groepslesdocent en personal trainer. Sinds 2006 actief in de gezondheids- en fitnessbranche. Coacht mensen met bewegen en voeding tot een gezonde leefstijl.

Na haar studietijd werkte Esther als intercedent. Haar liefde voor bewegen en passie voor gezonde voeding kwamen samen toen ze er voor koos het roer om te gooien. Ze schoolde zich om tot Gewichtsconsulent en AALO Allround Docent. Ze was werkzaam als e-coach voor de thuisstudie tot AALO Voeding Docent. En werkte parttime bij verschillende fitnesscentra. In 2014 diplomeerde ze aan de post-HBO opleiding tot leefstijlcoach (Academie voor Leefstijl en Gezondheid).

Esther is een sprankelende, authentieke persoonlijkheid. Moeder van 3 zonen en getrouwd met Dirk Jan. Ze coördineert het XLPRO-backoffice en is leefstijlcoach, groepsfitnessdocent en personal trainer. De combinatie van moederschap, ondernemerschap en een actieve leefstijl is een voorbeeld voor velen. Haar levenservaring, mensenkennis, nuchterheid en oprechte aandacht zorgen voor duurzame gedragsverandering en blijvend resultaat. Ze weet de juiste snaar te raken. Wil je energieker en actiever zijn? Wil je verantwoord afvallen, op gewicht blijven of juist aankomen? Bij Esther ben je aan het juiste adres!

Dirk Jan van Heiningen

XLPRO SportclubEen bevlogen en ervaren allround vakexpert en beweegprofessional.  Specialist in leefstijl- en bewegingsonderwijs. Sinds 1996 actief in de (inter)nationale fitnessbranche als mastertrainer, groepsfitness presenter, personal trainer en leercoach.

Dirk Jan is docent bewegingsonderwijs (Calo). Hij is werkzaam als Hogeschooldocent bij de Calo Ad-Sport en als vakexpert Leefstijl & Bewegen bij Onderwijsroute 10-14. Zijn rijke ervaring, grote netwerk en oprechte betrokkenheid maken hem uniek als docent en trainer. In 2009 zijn Esther en hij gestart met XLPRO.

Als leercoach heeft hij in de loop der jaren héél veel professionals op mogen leiden tot een succesvolle carrière. Vijftien jaar lang was hij werkzaam in het MBO bij opleidingen sport & bewegen van het Deltion College en het Drenthe College. Ook was hij was voorzitter van de landelijke MBO Kenniskring SBG. Dirk Jan is gekwalificeerd NL Actief fitness trainer A en B, personal trainer en groepslesinstructeur, opleider én voormalig examinator A en B voor NL Actief.

Als fitnesspresenter gaf hij talloze opleidingen, workshops en workouts in binnen en buitenland voor diverse vakorganisaties. Hij presenteerde zo op alle toonaangevende fitnessconventies in Nederland en ook ver daarbuiten. Als kernteamlid en examinator van de opleidingsinstanties AALO, ClubJoy en Start2Move produceerde hij verschillende programma’s en opleidingen. Hij was mastertrainer en choreograaf van de programma’s ClubJoy Power en ClubJoy Vitaal. Introduceerde Feestyler Fitness in Nederland. Ook was hij hoofdredacteur van het magazine XL Instructor en online presenter voor Virtufit en FitSnacks.TV.