Esther van Heiningen-Muijskens

XLPRO SportclubLeefstijlcoach, groepslesdocent en personal trainer. Coacht met bewegen en voeding tot een gezonde leefstijl. Sinds 2006 actief in de fitnessbranche.

Na haar studietijd werkte Esther als intercedent. Haar liefde voor bewegen en passie voor gezonde voeding kwamen samen toen ze er voor koos het roer om te gooien. Ze schoolde zich om tot Gewichtsconsulent en AALO Allround Docent. Ze was werkzaam als e-coach voor de thuisstudie tot AALO Voeding Docent. En werkte parttime bij verschillende fitnesscentra. In 2014 diplomeerde ze aan de post-HBO opleiding tot leefstijlcoach (Academie voor Leefstijl en Gezondheid).

Esther is een sprankelende, authentieke persoonlijkheid. Moeder van 3 zonen en getrouwd met Dirk Jan. Ze coördineert het backoffice en is leefstijlcoach, groepsfitnessdocent en personal trainer. De combinatie van het moederschap met ondernemerschap en een actieve leefstijl is een voorbeeld voor veel vrouwen. Haar levenservaring, mensenkennis, nuchterheid en oprechte aandacht zorgen voor duurzame gedragsverandering en blijvend resultaat. Ze weet de juiste snaar te raken. Wil je energieker en actiever zijn? Wil je verantwoord afvallen, op gewicht blijven of juist aankomen? Bij Esther ben je aan het juiste adres!

Dirk Jan van Heiningen

XLPRO SportclubEen creatieve en bevlogen beweegprofessional en allround vakexpert. Specialist in leefstijl- en bewegingsonderwijs. Sinds 1996 actief in de (internationale) fitnessbranche als groepsfitness docent, presenter en  personal trainer.

Dirk Jan is docent bewegingsonderwijs (Calo, 2001) en vakexpert leefstijl & bewegen bij Onderwijsroute 10-14. In 2009 startte hij, samen met Esther, met XLPRO. Zijn rijke ervaring, grote netwerk en oprechte betrokkenheid maken hem uniek als docent en trainer.

Als leercoach heeft hij in de loop der jaren héél veel professionals op mogen leiden tot een succesvolle carrière. Vijftien jaar lang was hij werkzaam in het MBO bij de opleidingen sport & bewegen van het Deltion College en het Drenthe College. Ook was hij was voorzitter van de landelijke MBO Kenniskring SBG. Dirk Jan is gekwalificeerd NL Actief fitness trainer, personal trainer en groepslesinstructeur én voormalig opleider en examinator A en B voor NL Actief.

Als presenter gaf hij talloze opleidingen, workshops en workouts in binnen en buitenland voor diverse organisaties. Hij presenteerde jarenlang op alle toonaangevende fitnessconventies in Nederland en ook ver daarbuiten.

Als kernteamlid en examinator van de opleidingsinstanties AALO, ClubJoy en Start2Move produceerde hij verschillende programma’s en opleidingen. Hij was mastertrainer en choreograaf van de programma’s ClubJoy Power en ClubJoy Vitaal. Hij introduceerde Feestyler Fitness in Nederland. Ook was hij online Virtufit presenter en hoofdredacteur van het magazine XL Instructor. Nu presenteert hij vaak online voor bijvoorbeeld FitSnacks.TV.