Esther van Heiningen-Muijskens

XLPRO SportclubGeaccrediteerd leefstijlcoach, groepslesdocent en personal trainer. Coacht mensen in hun gedragspatronen met betrekking tot beweging en voeding. 

Esther is een sprankelende-, authentieke persoonlijkheid. Sinds 2006 actief in de fitnessbranche, moeder van 3 zonen en getrouwd met Dirk Jan. Al jaren lang coacht en begeleidt ze mensen naar een gezondere leefstijl. Na haar studies aan de Middelbare Hotelschool en HBO Marketing & Management werkte ze een aantal jaren als intercedent. Haar liefde voor bewegen en haar passie voor gezonde voeding kwamen samen toen ze er voor koos het roer om te gooien. Ze schoolde zich om tot Gewichtsconsulent en AALO Allround Docent (Aerobic, Step, Fitness en Bodyshape). Ze was werkzaam als e-coach voor de AALO thuisstudie tot Voeding Docent en werkte parttime bij verschillende fitnesscentra in Zwolle en omgeving. In 2009 startte ze XLPRO op, samen met Dirk Jan. Esther is NISB BeweegKuur-, ClubJoy-, Freestyler- en EHBO gecertificeerd. Ze coördineert het backoffice en werkt als groepsfitnessdocent, personal trainer en leefstijlcoach. In 2014 diplomeerde ze aan de post-HBO opleiding tot Leefstijlcoach (Academie voor Leefstijl en Gezondheid). De combinatie van moederschap, ondernemerschap en een actieve leefstijl is een voorbeeld voor veel vrouwen. Esther’s levenservaring, mensenkennis, nuchterheid en oprechte aandacht voor clubleden zorgen bij hen voor duurzame gedragsverandering en blijvend resultaat. Ze weet telkens de juiste snaar te raken. Wil je energieker en actiever zijn? Wil je verantwoord afvallen, op gewicht blijven of juist aankomen? Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste sport- en voedingskeuzes? Bij Esther ben je aan het juiste adres!

Dirk Jan van Heiningen

XLPRO SportclubPersonal trainer, groepsfitnessdocent en leercoach. Sinds 1996 actief in de fitnessbranche. Veelvoudig gecertificeerde en allround vakexpert. 

Dirk Jan staat bekend als een creatieve- en bevlogen sport en beweegprofessional. Beweging en gezondheid is de rode draad in zijn loopbaan. Als 1e graads docent lichamelijke opvoeding (Calo, 2001) werkt hij parttime als vakexpert bewegen & leefstijl bij Onderwijsroute 10-14 (OOZ). Daarvoor was hij vijftien jaar werkzaam bij de mbo opleidingen Sport & Bewegen van Drenthe- en Deltion College. Specialisaties: sport, bewegen en gezondheid (profiel SBG) en de keuzedelen Groepsfitness Trainer en Fitness Trainer A/B. Hij was voorzitter van de MBO kenniskring SBG (’15-’17) en tien jaar lang examinator A en B voor NLActief (voorheen Fit!Vak). Als health & fitness presenter gaf hij talloze opleidingen, workshops en workouts in binnen- en buitenland bij diverse (inter)nationale organisaties. Hij presenteerde jarenlang op alle toonaangevende fitnessconventies in Nederland en ook ver daarbuiten. Als kernteam lid en examinator van de opleidingsinstanties AALO (’00 -’09), ClubJoy Groepslesconcepten (’02-’11) en Start2Move (’12-’14’) produceerde hij verschillende opleidingen en fitnessprogramma’s: de AALO Voeding Docent, de AALO Bodyshape Docent & Master, de AALO Fitness Level 2 en de Start2Move Bootcamp Trainer. En hij was Mastertrainer en choreograaf van de programma’s ClubJoy Power® en ClubJoy Vitaal®. In 2008 introduceerde hij Feestyler Fitness in Nederland. Ook was hij (online) Virtufit presenter en hoofdredacteur van het magazine XL Instructor. Zodoende heeft hij heel veel mensen mogen opleiden naar – en inspireren tot een succesvolle carrière in de sport- en fitnessmarkt. Hij is een “beweger” in hart en nieren. Dirk’s rijke ervaring, grote netwerk en oprechte betrokkenheid maken hem uniek als trainer en coach.