Onze slogan: XLPRO Beweegt Mensen!

Regelmatig bewegen werkt positief op zowel fysiek-, mentaal- als sociaal vlak. Volgens ons is een mens gemaakt om te bewegen! Het is van levensbelang en het voorkomt veel problemen. Regelmatige beweging draagt in ieder geval bij aan blijvende fitheid. Maar velen vinden het lastig om goede keuzes te maken ten aanzien van een gezonde en actieve leefstijl. (onze “WHY”)

In 2009 is XLPRO Sportclub gestart. Vanuit onze gezamenlijke passie voor beweging en een gezonde levensstijl. XLPRO staat voor eXpertise en PROfessionaliteit in de begeleiding naar een gezonde Leefstijl. Onze visie op bewegen en een gezonde leefstijl komt tot uiting in onze sportclub. Centraal in de Zwolse wijk Stadshagen. Het is een unieke plek waar je jezelf mag zijn. Wij zijn hier dagelijks met heel veel plezier en bevlogenheid actief. Coachen en begeleiden is dankbaar werk. Kleinschaligheid, persoonsgericht werken en op maat oplossingen bieden is ons streven. Wij zoeken daarom steeds naar verbinding. Contact maken met onze leden. (onze “HOW”)

Wij kiezen er bewust voor om kleinschalig, laagdrempelig en persoonlijk te werken. We specialiseren ons daarom in small group fitness, personal training én leefstijlcoaching. In kleine groepen (of individueel) kun je daar trainen met een vaste trainer. Samen sporten is leuker dan alleen en het biedt een stok achter de deur. “Clubgevoel” is voor ons belangrijk. Onze leden zijn ons “team”. T.E.A.M. = Together Everybody Achieves More. (onze “WHAT”)

Esther van Heiningen-Muijskens

XLPRO SportclubLeading Lady van XLPRO! Geaccrediteerd Leefstijlcoach, groepslesdocent en personal trainer. Coacht mensen in hun gedragspatronen met betrekking tot beweging en voeding. 

Esther is een sprankelende-, authentieke persoonlijkheid. Sinds 2006 actief in de fitnessbranche, moeder van 3 zonen en sinds 2003 getrouwd met Dirk Jan. Al jaren lang coacht en begeleidt ze mensen naar een gezondere leefstijl. Na haar studies aan de Middelbare Hotelschool en HBO Marketing & Management werkte ze een aantal jaren als intercedent. Nooit voelde ze zichzelf daar helemaal op haar plek. Haar liefde voor bewegen en haar passie voor koken en gezonde voeding kwamen samen toen ze er voor koos het roer om te gooien. Ze schoolde zich om tot Gewichtsconsulent en AALO Allround Docent (Aerobic, Step, Fitness en Bodyshape). Ze was werkzaam als e-coach voor de AALO thuisstudie tot Voeding Docent én werkte parttime bij verschillende fitnesscentra in Zwolle en omgeving. Daarnaast is ze ook NISB BeweegKuur-, ClubJoy-, Freestyler- en EHBO gecertificeerd. Esther coördineert het backoffice en werkt als groepsfitnessdocent, personal trainer en leefstijlcoach. In 2014 rondde ze haar post-HBO opleiding tot Leefstijlcoach (Academie voor Leefstijl en Gezondheid) af, waardoor ze zichzelf geaccrediteerd Leefstijlcoach mag noemen. De combinatie van moederschap, ondernemerschap en een actieve leefstijl is een voorbeeld voor veel vrouwen. Esther’s levenservaring, mensenkennis, nuchterheid en oprechte aandacht voor clubleden zorgen bij hen voor duurzame gedragsverandering en blijvend resultaat. Ze weet telkens de juiste snaar te raken.

Wil je energieker en actiever zijn? Wil je verantwoord afvallen, op gewicht blijven of juist aankomen? Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste sport- en voedingskeuzes? In alle gevallen ben jij gebaat bij bewezen, onderbouwde kennis. Dit geeft houvast en duidelijkheid. En dat kan Esther jou meegeven. Géén standaard afvalprogramma op een blaadje. Bij Esther ben jijzelf aan zet! Zij onderscheid zich als coach en trainer door haar aanpak, de faciliteiten die XLPRO biedt en daarnaast werkt ze (wanneer nodig) samen met (fysio)therapeuten en/of (huis)artsen.

Dirk Jan van Heiningen

XLPRO SportclubInitiatiefnemer van XLPRO. Daar actief als personal trainer, groepsfitnessdocent en leercoach. Sinds 1996 werkzaam in de fitnessbranche. Veelvoudig gecertificeerde en allround vakexpert.

Zwolle en omgeving kent Dirk Jan als een creatieve en bevlogen beweegprofessional. Sport, beweging en gezondheid is voor hem meer dan alleen werk. Hij is een “beweger” in hart en nieren. Doordeweeks werkt Dirk Jan als regisseur, docent bewegingsonderwijs (1e graad, CALO, 2001) en coach bij Onderwijsroute 10-14 (Openbaar Onderwijs Zwolle). Daarvoor was hij vijftien jaar lang vakdocent en teamdeskundige passend onderwijs bij opleidingen Sport & Bewegen (Deltion- en Drenthe College, MBO 3 en 4) met als specialisaties; Sport, Bewegen en Gezondheid (SBG) en de keuzedelen Groepsfitness Trainer + Fitness Trainer A/B. Hij was voorzitter van de MBO kenniskring SBG (’15-’17) en tien jaar lang NLActief (voorheen Fit!Vak) examinator A & B. Als health & fitness presenter gaf hij talloze opleidingen, workshops en workouts in binnen- en buitenland bij diverse (inter)nationale vakorganisaties. Hij presenteerde jarenlang op alle toonaangevende fitnessconventies in Nederland en ook ver daarbuiten. Als kernteam lid en examinator van de opleidingsinstanties AALO (’00 -’09), Start2Move (’12-’14’) en ClubJoy Groepslesconcepten (’02-’11) produceerde hij verschillende opleidingen en fitnessprogramma’s: de AALO Voeding Docent, de AALO Bodyshape Docent & Master, de AALO Fitness Level 2 en de Start2Move Bootcamp Trainer. En hij was Mastertrainer en choreograaf van de programma’s ClubJoy Power® en ClubJoy Vitaal®. In 2008 droeg hij bij aan de introductie van Feestyler Fitness in Nederland. Ook was hij (online) Virtufit presenter en hoofdredacteur van het magazine XL Instructor. Zodoende heeft hij heel veel mensen mogen opleiden en inspireren naar een succesvolle carrière in de sport- en fitnessmarkt. Dirk’s rijke ervaring, grote netwerk en oprechte betrokkenheid maken hem uniek als trainer en coach.