Waarom een Leefstijlcoach?

Heb je een overvolle agenda? Of ben je steeds in gevecht met overtollige kilo’s? Heb je ongezonde gewoontes? Of steeds minder plezier in je werk? Dan is het tijd voor verandering! Een leefstijlcoach en/of een personal trainer kan je helpen om bepaalde gedragspatronen blijvend te veranderen.

Wat is een leefstijlcoach?

De leefstijlcoach is een persoonlijke coach die je helpt gezonder te leven. Dan zit je beter in je vel en kunt je meer uit je leven halen. Of het nu gaat om je lichaam, werk of (vrije)tijdsbesteding. Wellicht heb je al geprobeerd om meer te bewegen of om niet meer te roken, maar lukte het niet. Of maar even. Een leefstijlcoach begeleidt je naar blijvend resultaat.

leefstijlcoach

Waarom een leefstijlcoach?

Wie gezond leeft, is minder vaak ziek en heeft genoeg energie. Toch is gezond leven niet altijd zo gemakkelijk als het lijkt. Een leefstijlcoach begeleidt en motiveert je om je doelen te bereiken. Natuurlijk blijf je zelf verantwoordelijk voor je inzet en voor de keuzes die je maakt.

Wat is de kracht van een leefstijlcoach?

Het lijkt zo vanzelfsprekend; als iemand te zwaar is, is meer bewegen en een dieet volgen de oplossing. Helaas blijkt dit in de praktijk niet altijd voldoende. De leefstijlcoach zorgt voor blijvend resultaat door verder te kijken dan alleen ‘afvallen’ of ‘bewegen’. Zij wil juist weten waarom dit niet werkt voor jou. Als die vraag beantwoord is, maakt zij samen met jou je persoonlijk ontwikkelplan. Je kan bijvoorbeeld te zwaar zijn omdat je veel of ongezond eet als je stress hebt. Dan is het zinvoller om eerst beter om te leren gaan met stress. Dan kan de strijd tegen de kilo’s beginnen.

Wat kan ik verwachten?

Deelname aan een leefstijlcoachtraject begint met een uitgebreide intake. Hierin vertel je wat je wilt aanpakken, wat je al hebt geprobeerd en wat ging daarbij goed en niet goed. De leefstijlcoach gaat dan samen met je op zoek naar een manier om dit te verbeteren. De leefstijlcoach heeft een praktische aanpak en betrekt ook je omgeving erbij; wie steunt je en wie of wat maakt het je  lastiger? Wat zijn je valkuilen? Aan de hand van de intake stel je samen met de leefstijlcoach een plan op om je doelen te bereiken. Dat verloopt via een traject van drie of zes maanden, een e-coachtraject en/of een traject op maat.

Interesse? Maak een afspraak